Spotify in Opdrachten Dankzij Siri

Het is stom en niet wat ik wil, maar het werkt.

Een van mijn grotere frustraties met Spotify is dat het niet werkt met de app Opdrachten (Shortcuts). Ik wil gewoon muziek eenvoudig afspelen zonder dat ik de app hoef te openen of tegen mijn telefoon moet praten. Ja, schijnbaar ben ik veeleisend...

Al jaren ben ik jaloers op mensen die hun muziek luisteren kunnen automatiseren met de Muziek app (Apple Music) via Opdrachten. Je komt je huis binnen en de muziek begint af te spelen, of je stapt in de auto en een rustige playlist begint, of een biljard andere mogelijkheden. Maar helaas, ik gebruik Spotify, want ja, family-plan. En naast de vreselijke kleuren heeft Spotify ook nog eens geen Opdrachten-integratie.

Maar gelukkig heeft Spotify wel Siri-integratie en Siri heeft een Opdrachten-integratie! Niet helemaal zoals het zou kunnen zijn, maar het werkt!

Dus, hoe doe dat? Nou volg dit vijf stappen plan voor succes!
Stap 1. Zorg dat Siri aanstaat
Stap 2. Vertel Siri dat ze muziek moet afspelen via Spotify (of vraag om een specifieke playlist of album in Spotify)
Stap 3. Luister er een halve minuut naar
Stap 4. Open de Opdrachten app, maak een nieuwe Opdracht en/of scroll naar beneden tot je een Siri tekst ziet over het afspelen van je muziek, of zoek naar Spotify.
Stap 5. Sla de Opdracht op onder een goede naam en je kunt deze nu gebruiken in al je andere Opdrachten!

Hieronder een korte video met het proces: