Problemen Met De 3D Printer

Ik dacht altijd dat ik last had van 'Elefant-feet' met 3D printen, maar toen ik begon met het printen van de [MPCNC][MPCNC] ontdekte ik dat het een een ander probleem was.

Normaal print ik 2 tot 4 lagen, afhankelijk van de laagdikte, als boven en onderkant; maar omdat de MPCNC sterkere onderdelen vereist print ik nu 10 lagen op 0.2 mm (2 mm totaal). Hier zag ik opeens dat de onderste lagen begonnen te 'bubbelen', maar vreemd genoeg de bovenste niet terwijl hiervoor de zelfde instellingen gelden. Dus in eerste instantie ben ik de hoeveelheid plastic gaan verminderen; denkend dat er gewoon teveel plastic werd neergelegd. Helaas, het bubbelen bleef...

voorbeeld van bubbelende onderste laag

Mijn zoektochten naar de oorzaak leverden niet veel op; want welke termen gebruik je? Het leek niet een probleem te zijn met de kalibratie van mijn extruder, want als ik het in de slicer verlaagde bleef het effect bestaan... De eerste lagen zagen er ook altijd goed uit, dus mijn platform was ook vlak. Dus wat was het wel?

Meerdere testprints met vele verschillende instellingen bleven de onderste lagen bubbelen... tot ik de juiste zoekterm had gevonden en deze post op hubs.com. Het probleem bleek specifiek te zijn voor hoe ik mijn Ender 3 V2 had afgesteld. Een van de wieltjes zat te strak, waardoor hij het apparaat in de eerste lagen scheef trok. De oplossing: het wieltje los draaien tot deze vrij draaide en dan lichtjes aandraaien tot hij net grip heeft.

locatie wieltje

En voila, de eerste lagen zijn perfect, geen bubbelen, geen Elefant-feet; maar gewoon goede prints.

voorbeeld goede print