Nieuwe Plannen

Een eigen bedrijf is iets wat al jaren door mijn hoofd spookt. Er zijn vele verschillende plannen, en nog veel meer mogelijkheden. Ik doe het alleen niet, altijd vanuit angst.

Ik gebruik duizenden verschillende smoesjes, maar altijd komen ze voort uit angst. Angst voor het onbekende, angst om gekwetst te worden, angst om alles te verliezen, angst dat ik het gewoon niet kan.

Het is makkelijker en 'veiliger' om te blijven dromen. Fantaseren over wat zou kunnen, maar nooit die stap zetten. Maar het is ook vermoeiend en demotiverend; want waar ik nu al mijn tijd en energie in steek is voor anderen, niet voor mij. Dat kost energie, vreet het, maar ik wil wat voor mezelf.

Dus ik ga het doen, hoe zwaar, moeilijk, en vooral eng het ook is. Ik moet dit doen voor mijzelf.

Gelukkig hoef ik dit niet alleen te doen; ik heb vrienden, familie, kennissen, en collega's, en zelfs mensen die ik niet ken die mij kunnen helpen.

Alles wat ik leer en doe wil ik delen, open en eerlijk. Dus volg mij in dit avontuur en misschien hebben we straks meer dan een nieuw bedrijf in Nederland.

het Journaal

is een onregelmatige nieuwsbrief met daarin interessante artikelen, tips, korte verhalen, of andere interessante dingen. Benieuwd naar de vorige edites? Je kunt ze hier bekijken.

Uw e-mail adres wordt enkel gebruikt voor het sturen van de nieuwsbrief.