Een Nieuw Project

Al langere tijd ben ik geïnteresseerd in moderne fabricage technieken; de mens maakt het ontwerp, de machine maakt product. Het zijn verschillende technieken die het mogelijk maken om op kleine schaal diverse producten te maken van hoge kwaliteit met een kleine tijdsinvestering.

Mijn plan is om met een 3D freesmachine mijn idee├źn, of in ieder geval een aantal daarvan, een realiteit te maken. Een hobby is het zeker, maar hopelijk is het ook iets om geld mee te verdienen. Het plan is dus ook om producten te gaan maken die mensen willen.

3D Freesmachines zijn in het algemeen vrij kostbaar en momenteel heb ik niet de ruimte om een hobby machine aan te schaffen, laat staan een professionele. Dus ga ik er zelf een bouwen; het scheelt in de kosten en ik kan hem maken zoals ik hem wil.

Nu heb ik als voordeel dat ik twee 3D printers heb, een die werkt en een die ik nooit goed aan de praat heb gekregen. Een deel van de onderdelen kan ik dus zelf printen, en een deel van de elektronica kan ik van de kapotte 3D printer hergebruiken. Dat scheelt veel tijd en geld, maar beperkt ook de mogelijkheden.

Gelukkig ben ik niet de eerste met dit idee, en zijn er mensen die hier al jaren aan besteed hebben. Een zo'n project is de MPCNC oftewel de Mostly Printed CNC van V1Engineering. Deze 3D Freesmachine kan je op ieder formaat bouwen en heeft een brede keuze aan elektronica. Ook zijn er vele andere die hem al gebouwd, getest, en verbeterd hebben.
De MPCNC kan van zachte materialen zoals schuim tot harde materialen zoals hout en zelfs aluminium bewerken.

Na een aantal bouw videos en projectvideos gekeken te hebben denk ik dat dit de machine is welke ik nu, op dit moment, zoek. Mijn budget is net toereikend, en om hier binnen te blijven heb ik een Spreadsheet gemaakt met daarin alle kosten en bijkomende zaken.

Ik heb er zin in.