Niets Gaat Zoals Je Wilt

Alles wat je doet gaat anders dan je bedacht had; de bezorger is de weg kwijt, in je enthousiasme zag je iets over het hoofd, het weer zit tegen, het is lastiger dan je dacht, en bijna altijd: je was even vergeten dag je niet de enigste op de wereld was.

Alles wat je doet kost meer tijd; minimaal de dubbele tijd, waarschijnlijk de vierdubbele. Het ongemakkelijke hieraan is dat we het steeds weer vergeten. In ons hoofd kunnen we een best goed schatting maken van hoe lang iets duurt als alles perfect werkt en niemand je stoort; het is alleen nooit perfect, en er is altijd iets of iemand die je stoort.
En iedere keer denken we weer: maar deze keer gaat het perfect.

Je hebt een hoofd vol idee├źn en plannen, allemaal dingen die we leuk, of minder leuk, vinden, soms moeten en soms niet. Maar alles vraagt je aandacht, en wanneer je bezig bent met dat ene idee komt de andere om de hoek kijken. Zelfs als je er niets mee doet kost het je mentale energie; iets wat op raakt gedurende de dag. Focussen op je huidige idee kost uiteindelijk teveel energie en dus heb je een pauze nodig; even iets anders.

Als die kleine dingen, en nog veel meer, zorgen er samen voor dat jouw perfecte planning nooit uit zal komen; en dat is niet erg, zolang je dat maar weet. Zolang je jezelf de tijd en ruimte maar kunt geven om het af te maken op een ander moment.

Niets gaat zoals je wilt. Omarm het.