Maak Je Eigen Stream Deck Knoppen

De Stream Deck is een geweldig extra toetsenbord om jouw leven net dat beetje gemakkelijker te maken. Het grootste geheim: het is niet alleen voor streamers.

Het fijne aan de Stream Deck is dat de lay-out en knoppen kunnen veranderen afhankelijk van welk programma je gebruikt en je al deze knoppen kan aanpassen zodat ze precies doen wat jij wilt. Van simpele snelkoppeling tot complexe automatiseringen; als jij het wilt, dan kan het. Zo is een van de simpelste knoppen die ik heb de Emoji knop: ik vergeet altijd wat de toetsen-combinatie is om het Emoji-toetsenbord op te roepen, maar met één druk op mijn Emoji komt het tevoorschijn. Mocht je niet weten waar ik het over heb, druk dan de Control + Command + Spacebar in op je Mac en zie daar het Emoji-toetsenbord.

Een andere knop die ik graag gebruik is mijn Pauze-knop. Als ik deze indrukt zegt de Amazon Echo tegen mijn vriendin dat ik naar huis kom, stuurt mij een herinnering als mijn pauze bijna voorbij is, en registreert mijn pauze in het uren-systeem dat we op kantoor gebruiken.

De meest gebruikte knoppen zijn voor Spotify, alleen kan de Stream Deck dit niet standaard en zul je jouw eigen knoppen moeten maken. Gelukkig is dat vrij gemakkelijk met Applescript voor de Stream Deck plug-in. Zodra je deze gedownload en geïnstalleerd hebt heb je een nieuw type actie dat je aan een knop kan hangen: Run Applescript.

Je hebt nu de optie om of een bestaand Applescript-bestand te gebruiken of een Applescript rechtstreeks in de knop te plakken. Om het je gemakkelijk te maken heb ik hieronder een paar van mijn Applescripts geplaatst; kopieer deze en plak ze in het veld Applescript (inline) en test ze!

# Play-Pause Spotify 
using terms from application 'Spotify'
	if player state of application 'Spotify' is paused then
		tell application 'Spotify' to play
	else
		tell application 'Spotify' to pause
	end if
end using terms from
# Volgende track in Spotify
tell application 'Spotify'
	next track
end tell
# Vorige track in Spotify
tell application 'Spotify'
	previous track
end tell
# Speel een specifiek album af in Spotify
tell application 'Spotify'
	play track 'spotify:user:spotify:playlist:37i9dQZF1DX7GTqMQDhOum'
end tell
# Zet volume 10% hoger in Spotify
tell application 'Spotify'
	set currentvol to get sound volume
		-- volume wraps at 100 to 0
	if currentvol > 90 then
		set sound volume to 100
	else
		set sound volume to currentvol + 10
	end if
end tell
# Zet volume 10% lager in Spotify
tell application 'Spotify'
	set currentvol to get sound volume
		-- volume wraps at 100 to 0
	if currentvol > 90 then
		set sound volume to 100
	else
		set sound volume to currentvol - 10
	end if
end tell