3

Het is heerlijk om in de caravan te zitten, muziekje op, iPad in de hand, regen die op het dak tikt en de verwarming die alles lekker warm houdt. Al mijn spullen die ik nodig heb liggen binnen handbereik, ik stoor niemand met een beetje rotzooi (ik noem het geordende chaos) en mijn bed is aan de andere kant van de caravan; vrij van alles behalve een stapel warme dekens! Die dekens bleken trouwens echt wel nodig te zijn... zeker toen de verwarming plots kapot bleek te zijn, het gas bijna op en de winter net tekenen van leven begon te vertonen, oftewel: het was min 2° in de caravan... Niet dat het zo'n groot probleem was, nouja niet meteen, ik moest namelijk toch naar stage, dus voorlopig zat ik warm en was de verwarming een zorg voor later.

Wisten jullie trouwens dat ze in Duitsland nog steeds op typemachines werken? Nou ik dus ook niet en zeker niet als je een brief moet sturen aan heel je klanten bestand... (of ze hebben een heel klein klantenbestand en tijd over, wat natuurlijk ook mogelijk is) Nou daar kwam ik dus achter toen is 's ochtends binnen kwam op het bureau en de secretaresse (zij typte ze gelukkig uit en niet ik) me vrolijk begroette.
Ik was vervolgens wel blij dat ik achter de computer mocht gaan zitten, die ik vervolgens binnen tien minuten liet vastlopen toen ik een Photoshop bestand wou openen (1,5 Gb alsof het niks is :P). Maar dit is niet zomaar een Photoshop bestand, maar een ontwerp tekening voor de marktplaats van Nürnberg die door mij is gemaakt voor een Wettbewerb. Jaha! in de derde week al bezig met een ontwerpwedstrijd voor het bureau ;)

's Avonds was het dan tijd om aan te kloppen bij de campingbaas en in mijn beste Duits te vragen: Eehm Meine Heizung ist Kaputt, können Sie mich hilfen?
Gelukkig zei hij ja en begon er meteen aan. Na tien minuten hele minuten was het dan gerepareerd en kon de verwarming beginnen met het ontdooien van mijn caravan en essentiele water voorraad!

Woensdag was het dan weer tijd om naar huis te gaan; dit keer niet via Swalmen - Roermond - Eindhoven - TIlburg, maar via Swalmen - Venlo - Tilburg. Het is niet korter, maar wel fijner. In plaats van overstap tijden van meer dan 2 minuten (en de NS kennende betekend dat dus eigenlijk niet een overstap tijd van 2 minuten, maar een half uur wachten omdat de trein vertraging had...), naar in de trein stappen, 15 minuten wachten om over te stappen en blijven zitten tot we thuis zijn! Veel beter!
Maar ik ging dus woensdag al terug naar huis, niet omdat ik genoeg had van mijn stage (en nee, ook niet omdat mijn stage bedrijf genoeg van mij had), maar omdat mijn baas naar een seminar moest en er dus niemand op het kantoor was. Nouja ik had kunnen gaan, maar ik vond zijn idee om gewoon naar huis te gaan toch net wat beter ;)
En dus was het woensdag avond dat ik thuis kwam en meteen voor school en de IB-groep (DUO) dingen moest gaan regelen... de bureaucratie is bijna overweldigend... En om de een of andere reden kon de IB-groep niet geloven dat ik de komende maanden in een caravan op een camping ging wonen?! Nou ik ook nog steeds niet helemaal, maar gek genoeg is het toch zo!

Donderdag en vrijdag zaten vol gepland met school en het voorbereiden op de volgende stage week. Alleen op deze manier kon ik heerlijk genieten van een weekendje in Culemborg!

☆ The girl with the dragon tattoo - Millenium I ☆

Dat is en een aanrader voor wie zin heeft om naar de bioscoop te gaan en de film waar ik samen met Charlotte naar toe ben geweest op een regenachtige zaterdag.

Deze week tot nu toe? Rustig, stil, 90% water en 10% vlees hamburgers, ontwerpen, nieuwe tricks leren in AutoCAD en luisteren naar slechte vertalingen van engelse en liedjes.

Nu verder lezen in 11/22/63* van Stephen King (een aanrader van Maaike en nu ook van mij!) en dan slapen!

tot snel, dit weekend ben ik weer thuis!

*Het is een Amerikaans boek en zo schrijf je Amerikaanse datums... dan heb ik nog liever de Japanse dat is jaar/maand/dag en dat is weer veel fijner met archiveren op de computer.